HÚSVÉT – Krisztus feltámadásának ünnepe

Húsvétvasárnap, Urunk feltámadásának napja. Szentmisét ünneplünk: 8:00 és 11:00 órától;/ a Piarista-templomban 19:00 órától;/ a Donát-úti Szent István-templomban 9:30 órától.

Resurrexit vasárnap, a föltámadás vasárnapja, a liturgikus év legnagyobb ünnepe. Ünnepi miséje a feltámadt Krisztust ünnepli, akié a hatalom és dicsőség mindörökké. Bennünket arra int, hogy a világosság gyermekeiként új életre kelve az odafönt valókat keressük. A húsvéti szent háromnap tagjaként a legszorosabb és a legszervesebb vonatkozásban van leginkább a húsvét vigíliájával. Ezért mindazok számára, akik ezen és nagypénteken, nagycsütörtökön bármi okból nem vehettek részt, nem múlhat el ez a vasárnap csak egyszerűen úgy, mint az év többi vasárnapja, hanem az újjászületés szentségeire való jelszerű utalással emlékezetükbe kell idézzék a szent háromnap eseményeit.
A 11 órakor kezdődő ünnepi szentmisét Ft. László Attila főesperes-plébános celebrálja. Az egyházzenei szolgálatot a Szent Cecília kórus és zenekar végzi, Potyó István vezényletével. Kántori szolgálat: Geréd István. Zenekar vezetője: Vincze-Dallos Csilla.

Date

Apr 17 2022
Expired!

Time

11:00 - 12:30
Szent Mihály Plébániatemplom

Helyszín

Szent Mihály Plébániatemplom
Főtér
Website
https://bit.ly/3p9o7io

Recent Posts

    Recent Comments

    No comments to show.