Események betöltése

« Összes Események

KlausenMusik XI. – Szent Cecília Kórus és Kamarazenekar

augusztus 20., 18:0019:30

Júliusban és augusztusban péntekenként este hét órától koncerteket szervez a Piarista-templomban az Egyházzene Kolozsvár Egyesület.

A 2020-as évadot a járványhelyzet miatt szabadtéren, a Plébánia udvarán szervezték meg, most azonban a nyári koncertsorozat visszatérhet a templomba.

A Szent Cecília-kórus és a Szent Mihály Plébánia közös rendezvénysorozatára erdélyi együtteseket hívtak meg. A belépés ingyenes, helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik.

A kolozsvári Szent Mihály-templom kórusának és zenekarának legfőbb célja, hogy a liturgikus cselekményekben egyházzenei szolgálattal vegyen részt. Az énekelt zsoltárok, könyörgések, imák mind az Istent dicsőítik a zene eszközeivel. Templomunkban a színvonalas egyházzenei szolgálat hosszú múltra tekint vissza, erről tanúskodik a templom gyönyörű hangszere is, a gazdag kottatár, és számos neves zenész munkája: Ruzitska György, Zsizsmann Rezső, Rezik Károly, hogy csak néhányat említsünk. A karzaton érdekes hic fuit-feliratokat fedezhetünk fel: évszámokat, több száz éves neveket, amelyeket bizonyára a valaha itt szolgáló énekesek karcoltak a kőbe. Mindez nem lett volna lehetséges elkötelezett kántorok, karnagyok, orgonisták nélkül, valamint azon gyerekek és felnőttek nélkül sem, akik ezt igazi szolgálatnak tekintették, és mindenkor áldozatot hoztak érte. Örököseik, a jelenlegi Szent Cecília muzsikusok ma is kamatoztatják az itt felhalmozódott szellemi és anyagi értékeket. Számunkra fontos, hogy a repertoárunk minél változatosabb legyen, ezért a gregorián dallamkincstől a kortárs kórusművekig minden helyet kap énekkarunk liturgikus szolgálatában.

Részletek

Dátum:
augusztus 20.
Időpont:
18:00 – 19:30

Szervezők

Egyházzene – Kolozsvár Egyesület
Szent Mihály plébánia
Szent Cecília Kórus és Kamarazenekar

Helyszín

Piarista templom
Egyetem / Universității 5
Kolozsvár / Cluj, CJ Romania
+ Google Térkép
Üzenet küldése