Események betöltése

« Összes Események

KlausenMusik X. – UniCante

augusztus 19., 18:0019:00

Júliusban és augusztusban péntekenként este hét órától koncerteket szervez a Piarista-templomban az Egyházzene Kolozsvár Egyesület.

A 2020-as évadot a járványhelyzet miatt szabadtéren, a Plébánia udvarán szervezték meg, most azonban a nyári koncertsorozat visszatérhet a templomba.

A Szent Cecília-kórus és a Szent Mihály Plébánia közös rendezvénysorozatára erdélyi együtteseket hívtak meg. A belépés ingyenes, helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik.

Az UniCante egyetemi kórus lelkes, énekelni szerető, kolozsvári magyar egyetemisták kezdeményezésére jött létre 2009 őszén. A kórus tagjai többek között a bölcsészettudományi, építészeti, gyógypedagógiai, óvó-tanítói, közgazdasági, mérnöki, informatikai, orvosi, teológiai, testnevelési, művészettörténeti és zeneművészeti karok hallgatói, doktoranduszai, tanárai, illetve végzettjei .

Repertoáruk ugyanolyan színes, mint a kórustagok „ foglalkozása”: a reneszánsz művektől a kortárs magyar és idegennyelvű alkotásokig minden olyan komolyat-vidámat, egyházit-világit, régit-újat, hangzatosat-fülhegyezőt szívesen énekelnek.

A kórus számos önálló koncerttel ajándékozta meg az érdeklődőket, illetve több rendezvény, fesztivál keretében is fellépett (pl. a Kolozsvári Mátyás Napokon, az „Hommage à Kolozsvár” Kórusfesztiválon, a Kolozsvári Magyar Egyetemista Kórustalálkozókon, a BBTE, KMEI, KMDSZ, Romániai Magyar Dalosszövetség rendezvényein)

Az UniCante az a kórus, amely 2013-ban – Kolozsváron először – egy flashmobbal lepte meg a városlakókat. Azóta többször is. Legutóbbi flashmobuk 2019 júniusában volt, ugyancsak az „eredeti” helyszínen, a Karolina-téren.

Részletek

Dátum:
augusztus 19.
Időpont:
18:00 – 19:00

Szervezők

Egyházzene – Kolozsvár Egyesület
Szent Mihály plébánia

Helyszín

Piarista templom
Egyetem / Universității 5
Kolozsvár / Cluj, CJ Romania
+ Google Térkép
Üzenet küldése