Események betöltése

« Összes Események

KlausenMusik VIII. – Neumarkt Brass Quintet

augusztus 6., 19:0020:00

Júliusban és augusztusban péntekenként este hét órától koncerteket szervez a Piarista-templomban az Egyházzene Kolozsvár Egyesület.

A 2020-as évadot a járványhelyzet miatt szabadtéren, a Plébánia udvarán szervezték meg, most azonban a nyári koncertsorozat visszatérhet a templomba.

A Szent Cecília-kórus és a Szent Mihály Plébánia közös rendezvénysorozatára erdélyi együtteseket hívtak meg. A belépés ingyenes, helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik.

 

A Neumarkt Brass Quintet 2010 novemberében alakult, amikor Marosvásárhelyen az ötödik alkalommal rendezték meg a Tiberius hetet, amely egy Nemzetközi Kamarazene-fesztivált és mesterkurzust foglalt magába.
Az esemény különlegessége a svéd harsonaművész, karmester, zeneszerző Christian Lindberg jelenléte első alkalommal itt Erdélyben, aki a fesztivál záró napján nagyszerű rézfúvos estet tartott.
A kiváló harsonás javarészt saját szerzeményeivel lépett fel, ahol több darabjában rézfúvós kvintettre írt darabok is szólaltak meg. Ekkor volt szükség egy ilyen együttes létrehozására. Ez a szükségszerű állapot segített igazán elindulni a kamarazene útján. Azóta a kvintett többször koncertezett hazánkban és Németországban.

Ambrus László – trombita
Chitimia Ciprian – trombita
Gavril Radu – kürt
Fábián András – harsona
Boţan Cosmin – tuba

Részletek

Dátum:
augusztus 6.
Időpont:
19:00 – 20:00
Üzenet küldése