Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

KlausenMusik IV. – Sándor Csaba & Claudiopolis vocal group

július 23., 19:0020:00

Júliusban és augusztusban péntekenként este hét órától koncerteket szervez a Piarista-templomban az Egyházzene Kolozsvár Egyesület.

A 2020-as évadot a járványhelyzet miatt szabadtéren, a Plébánia udvarán szervezték meg, most azonban a nyári koncertsorozat visszatérhet a templomba.

A Szent Cecília-kórus és a Szent Mihály Plébánia közös rendezvénysorozatára erdélyi együtteseket hívtak meg. A belépés ingyenes, helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik.

 

Sándor Csaba basszbariton 1989-ben születtet Csíkszentsimonban. A csíkszeredai Nagy István Művészeti Líceumban klasszikus énekszakon tanult Adorján Attilától, majd tanulmányait a Nagyváradi Állami egyetem operaének szakán folytatta Marian és Simona Boboia professzorok vezetése alatt. Részképzés által 2010 második félévében a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékén tanult Marton Éva művésznő irányitásával.
A magiszteri képzést a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakademián 2014-ben fejezte be Marius Vlad Budoiu osztályában. 2015-ben a budapesti operaházban debütált a Tallér Zsófia által írt Leánder és Lenszirom férfi címszerepében. Ugyanebben az évben énekelte a világhírű  urugay-i származású bassz-bariton Erwin Schrott partnereként a Don Giovanni Masettóját. 2017-ben a bukaresti Nemzeti Operában Andrei Șerban rendezésében a Don Giovanni  címszerepét alakította.
Olyan intézményekkel dolgozott együtt, mint a budapesti Magyar Állami Operaház , a Bukaresti Nemzeti Opera, a kolozsvári Román Nemzeti Opera, a Jászvásári Operaház, a Magyar Nemzeti Énekkar, a Szegedi Szimfonikus Zenekar, a Nagyváradi Állami Filharmónia, a Szatmárnémeti Filharmónia valamint a Csíki Kamarazenekar.
Rendeszeresen fellép oratóriumok szólistájaként.
Jelenleg a Kolozsvári Magyar Opera szólistája és a Budapesti Operaház rendszeres meghívottja.

Részletek

Dátum:
július 23.
Időpont:
19:00 – 20:00

Szervezők

Egyházzene – Kolozsvár Egyesület
Szent Mihály plébánia

Helyszín

Piarista templom
Egyetem / Universității 5
Kolozsvár / Cluj, CJ Romania
+ Google Térkép
Üzenet küldése