Bentlakás

Bentlakás

A 2022/2023-as akadémiai évre diákotthonaink hirdetett helyüresedései beteltek. Megértésüket köszönjük!

A kolozsvári Szent Mihály Római Katolikus Plébánia által működtetett diákotthonok célja az egyetemisták hitéletének megerősítése, közösségi szellem és kultúra kialakítása, a keresztény értékek és erkölcs megéléséhez szükséges keretfeltételek megteremtése.

Az egyetemisták közül kerülnek ki a jövendő keresztény értelmiségiek, ezért bentlakásainkban hangsúlyt fektetünk a lélek formálására, a hit elmélyítésére, a lelkiismeret fejlesztésére és a közösségi felelősségvállalás megerősítésére.

Helyet kap itt az egyén és közösség viszonyának keresztény szemléletű értelmezése, az önértékelés-önbecsülés problematikája, a helyes istenkép kialakítása.

Fontos számunkra, hogy a bentlakók második otthonukként viszonyuljanak a bentlakásos élethez és megtapasztalhassák az összetartozás élményét.

Ugyanakkor lényeges, hogy a bentlakás diákjai az itt töltött évek alatt elsajátítsák a közösségben való gondolkodás képességét, ezáltal felkészülve a jövendőbeli közösségi szolgálatokra.

Az alábbi űrlap kitöltésével jelezheted jelentkezésed, melyet el kell küldened a bentlakas@szmk.ro elektronikus levélcímre.

Tudnivalók

Azon magyar ajkú katolikus fiatalok jelentkezését várjuk:

 • Akik keresztény értékrend szerint élnek és vallásukat az egyetemi éveik alatt is szeretnék gyakorolni.
 • Jó tanulmányi eredményeket értek el.
 • Igényük van a közösségi életre.
 • Szívesen és aktívan részt vesznek az ajánlott programokon.
 • Akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lelki és közösségi élet fejlődéséhez és védelméhez jelenlétével hozzájáruljanak.
 • Felelősséget vállalnak azért a bentlakó közösségért, amelybe bekerülnek.

Felvételihez szükséges iratok:

 • Jelentkezési lap (számítógépen kitöltve kérjük)
 • Plébánosi ajánlás (attól a plébánostól, aki ismer)
 • Személyazonossági másolat
 • Felvételi interjú, amelynek időpontját előzetesen a 0741114036-os telefonszámon kell egyeztetni.
 • Fényképpel ellátott önéletrajz, amiben szerepelnie kell a következőknek: Kik alkotják a családodat, akikkel együtt élsz? Milyen szavakkal jellemeznéd külön-külön a velük való viszonyod? A családod életében milyen gyakorlatias feladataid vannak? Mi motivál arra, hogy egyházi bentlakás bentalkója legyél? Honnan hallottál a bentalkásról? Mitől látod értékesnek magad, mik a gyengeségeid? Mi az ami fontos számodra, mi a szívügyed? Hogyan éled meg a hited a hétköznapokban? Mi az amiben hiszel? Hogyan kapcsolódsz ki, mi az ami pihentet? Végeztél már életedben valamilyen önkéntes munkát, vagy van valamilyen élményed, tapasztalatod nehéz helyzetben élőkkel? Melyik egyetemre és szakra jelentkeztél, mi indított arra, hogy ezt válaszd?

Az iratokat a bentlakas@szmk.ro címre kell beküldeni.

A felvétel módja:

A jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével (elektronikus formában) a diákotthonba pályázó felkerül a jelentkezők listájára.

Az előzetesen telefonon egyeztetett időpontban személyes beszélgetésre hívjuk a jelentkezőt azért, hogy kölcsönösen megismerjük egymást és a jelentkező tájékozódhasson a bentlakásos élet részleteiről.

#GEOTAG ▼

Központi épület

Fiúbentlakás

Lánybentlakás – Sétatér